Waar haal jij je inspiratie voor vegetarische recepten?

Ageda

De #weekzondervlees is in volle gang. Vegetarisch eten is niet moeilijk. Maar soms weet ik even niet meer wat ik op tafel moet zetten en heb ik geen zin in pakjes ‘vleesvervangers’. Dan zoek ik het internet af op lekkere recepten. Hieronder vind je mijn top 5 inspiratiebronnen voor heerlijke gerechten zonder vlees.

De Hippe vegetariër

Ze heeft de wereld veroverd met haar vegetarische recepten. Wat maakt haar nu zo bijzonder? Isabel Boerdam, de naam achter de hippe vegetariër, geeft op haar website (en in haar boek uiteraard) veel inspiratie om gezond maar toch bourgondisch te kunnen genieten. Dus lekker genieten van een pizza! Ik ben dol op pizzabodems op basis van bloemkool. Maar wat is dan een goed alternatief voor salami? Nou, bijvoorbeeld paprikasaus en jalapeño

Lekker en Simpel

Lekker en Simpel is verrassend en vooral, ja echt, simpel. Wanneer ik weinig tijd heb, werp ik hier een snelle blik. Niet alles op hun website is vegetarisch, maar hun lijst met gerechten zonder vlees groeit gestaag. Met een stap voor stap uitleg kan er helemaal niks misgaan. Deze vegetarische enchillada staat deze week op ons menu.

Veganchallenge

Ik heb nog courgette in huis. Welk vegetarisch recept kan ik daar mee maken? Wanneer ik onze koelkast opruim, oftewel ‘leeg eet’, check ik altijd even de website van Vegan Challenge. Vorig jaar deed ik een hele maand mee met de Challenge. Veganistisch ben ik niet geworden, maar inspirerend was het zeker. Omdat manlief geen kaas lust, vind ik hier veel recepten zonder vlees én zonder kaas. En zoeken op de ingrediënten die je in huis hebt, is ook nog eens een hele makkelijke manier om voedselverspilling te voorkomen. Hmmm, gegrilde courgettesalade.

De groene meisjes

Van de Groene Meisjes heb ik geleerd wat het is om veganistisch te eten. En ook wáár je goed uit eten kunt als je geen dierlijke ingrediënten wil. Op hun website staat een flinke index met recepten: sauzen, soepen, salades, broodjes, snacks, toetjes en taartjes. En uiteraard hoofdgerechten. Wat dacht je van deze wokschotel met sinaasappel en gember?

Leuke Geit

Billy van Leukegeit.nl is zelf vegetariër. Met zuivel en eieren is hij inmiddels ook gestopt. Op zijn website vind je ook recepten met minder suiker, en blogs over duurzaam leven. Alles in één dus. En hij bedenkt zelf lekkere bijzondere recepten. Wat dacht je van deze lasagnasoep?

Waar haal jij je inspiratie voor lekkere vegetarische recepten?