Voetspotters redden pukkelpompoenen

nieuws

In navolging van de Streekboer willen ook wij (de vrijwilligers van de Voetspot van de Natuur en Milieufederatie Drenthe) helpen bij het redden van de 125.000 pukkelpompoenen uit Onstwedde. Door een zeer plaatselijke hagelbui afgelopen 22 juli 2017, was de oogst van 125.000 pompoenen van kweker Harry Luring mislukt. Van buiten zien ze er minder mooi uit, van binnen echter even smakelijk.

Via de reguliere kanalen kan kweker Harry Luring de pompoenen niet meer kwijt. Regelgeving houdt dat tegen. Maar ludieke acties als die van de Streekboer, extra media-aandacht en nu ook de Voetspotters actie maken het mogelijk dat de pompoenen toch voor een eerlijke prijs worden verkocht.

Tijdens de Bestuurlijke Kookpot van de Natuur en Milieufederaties op Wereldvoedseldag 11 oktober jl., bracht de dochter van de kweker dit verhaal ook onder de aandacht van de gedeputeerden Staghouwer en Jumelet van Groningen en Drenthe. Eén van de belangrijke punten op de toen gepresenteerde Voedselagenda is dat de consument weer moet leren dat ons voedsel er niet altijd perfect uit hoeft te zien om goed te eten te zijn. Per jaar gooien we in Nederland 700 miljoen kilo goed voedsel weg. Dat moet echt anders!

Doe daarom nu ook mee aan deze Pukkelpompoenen actie en koop een pukkelpompoen voor 2,-. De pompoenen zijn af te halen bij diverse adresjes van de vrijwilligers en bij RTV Drenthe, die mee helpt om deze actie tot een succes te maken.

Bij wie/ waar kan je de pompoenen kopen?

20 stuks    Dick Sijbenga, Gieten

20 stuks    Ageda Venema, Assen

20 stuks    Jack Merx, Eelde

20 stuks    Xandra van Zon, Eexterveen

10 stuks    Judith Boekel, Assen

20 stuks    Margo Verhagen, de Schiphorst

20 stuks    Dorinda Hijszeler, Eelderwolde

50 stuks    RTV Drenthe, Assen

Meer weten?