Voetafdruk verkleinen met creativiteit

Wianne

Creatief bezig zijn is mijn hobby. Door de aanwezige materialen in mijn voorraad te gebruiken, maak ik mijn creativiteit groter. Alleen datgene wat echt niet meer aanwezig is, mag ik bijkopen als het echt niet anders kan.

Technieken

Wil ik een cadeautje geven in mijn vriendenkring, dan kan ik zelf iets leuks maken.

Door de jaren heen heb ik allerlei technieken aangeleerd: naaien, breien, haken, borduren. Ik kan kiezen uit deze vaardigheden.

Daarnaast is jam en siroop maken ook nog steeds een leuke hobby in het zomerseizoen.

Diversiteit

Soms is het lastig kiezen en maak ik verschillende dingen. De huidige projecten zijn extra leuk : handgebreid, dus geen extra stroom- of gasverbruik. Ik werk er nu het langer licht is nog een deel in de avond aan of in het weekend.

Op dit moment twijfel ik tussen een bijzondere shawl (in wording) en een paar sokken “op de groei” om te geven.

Uniek

Ik combineer in de shawl een patroon dat ik voor mijn eigen winterset heb gekozen, met een vrije interpretatie om tot een waardevol cadeau te komen.

Dat cadeau is tevens een mooie test voor mijn eigen winterset. Zo kan ik zien hoeveel wol het neemt. Of dat ik in mijn eigen shawl dan nog weer veranderingen wil aanbrengen.Het mes snijdt zo aan twee kanten.

Het paar sokken zal hoe dan ook een schot in de roos zijn als het om de kleur gaat.

Beiden vergen nog wel de nodige tijd om het te maken, gelukkig ben ik mooi op tijd met mijn plan.

Red ik het niet om tijdig mijn project af te krijgen, dan kan ik altijd nog een leuk cadeau aanschaffen dat verantwoord is gemaakt. Of dat zelfs letterlijk en figuurlijk in de smaak valt.

Daarvoor ga ik dan gericht op zoek. Zo heb ik intussen allerlei leuke adressen gevonden.

Als je met het OV reist moet je vindingrijk zijn in wat makkelijk mee op reis kan.

Of als de tijd ervoor is, ter plekke op zoek gaan naar een leuke winkel die dát geschikte geschenk kan bieden.

Heb jij inspiratie nodig voor een leuk cadeau dat ook verantwoord is gemaakt of smaakvol en bewust is gekweekt? Kijk dan ook eens hier