Verbouwen? We gaan eerst op onderzoek uit

Ageda

img_9835We zijn verhuisd en wonen nu tijdelijk in een stacaravan naast onze mooie bouwval. Nog even en we starten de verbouwing. De afgelopen weken hebben we geïnvesteerd in ons nieuwe onderkomen. Hier moeten we een jaar lang toch redelijk comfortabel kunnen wonen.

 

Wat zijn de isolatiemogelijkheden?

Maar ondertussen staan we niet stil. Informatie inwinnen is een belangrijk onderdeel van het hele verbouwingsproces. Hoe (ver)bouw je je huis tot een energiezuinige woning? Welke isolatiemogelijkheden zijn er. Wat doen we met de ramen. Het is nog een stap te ver om beslissingen te nemen, maar het is al wel de moeite waard om te onderzoeken wat er kan. Kunnen we straks bijvoorbeeld toe met HR++ glas, of is triple glas iets voor ons? Inmiddels weet ik dat dat glas een stuk dikker is en niet in elke sponning past, maar als toch alles gestript wordt, is het misschien wel de moeite waard.

Welke subsidie kan ik krijgen?

energiesubsidiewijzerEn altijd goed om te onderzoeken is of we ook ergens subsidie voor kunnen krijgen. Goed isoleren is fijn en zorgt voor een lagere energierekening én meer wooncomfort, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Via de website www.energiesubsidiewijzer.nl ben ik er inmiddels achter dat er subsidiepotjes van de overheid zijn. Én dat we die moeten aanvragen vóórdat we met de werkzaamheden beginnen.

Ook voor subsidie op andere energiebesparingsmaatregelen, zoals het opwekken van duurzame energie en gratis energieadvies vind je hier informatie. Vul je woonplaats in en kijk wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Zo langzamerhand krijg ik meer vertrouwen in ons project. Het is en blijft een hele uitdaging. Maar elke ochtend wanneer ik de gordijnen open schuif, weet ik weer waarvoor we het doen.