Blogs over dit thema
Water is goedkoop, dus we knoeien er maar wat op los. Dat geldt voor eten bereiden, tuin sproeien, toiletteren. Over gebruik van water tijdens het eten koken, heb ik al een blog besteed. Ik wil het nu over het andere gebruik hebben: toiletwater. Ik was er zelf bij, toen de destijds wethouder van Aa en Hunze…
Straks in ons nieuwe huis willen we minimaal water en stroom verbruiken. Maar ook de verbouwing willen we duurzaam inzetten, door gebruik te maken van duurzame materialen. Nu we er met onze neus bovenop staan, komt de vraag: wát gaan we precies doen. Want er is volop keuze voor wie duurzaam wil bouwen of verbouwen…
Lokaal en puur eten gaat niet alleen over eten, maar ook over drinken. Ik ben een bierliefhebber. Niet in de zin van een zuipfestijn, maar van het genieten van een goed gebrouwen biertje. Straight pils of een lekkere tripel-, blond- of bokbier. En wat een geluk dan dat we in Drenthe ook verstand hebben van…
Bij het verminderen van ons afval denken de meeste mensen in eerste instantie aan wat ze in de prullenbak gooien. We maken echter ook afval dat niet via de prullenbak verdwijnt, maar via het riool! Gemiddeld spoelt elke Nederlander jaarlijks 3,5 kilo afval door het riool. Niet een van de meest smakelijke onderwerpen, maar zeker…
Wij Nederlanders worden wel kaaskoppen genoemd, omdat we kennelijk de kaasmakers van de wereld waren. Of misschien nog wel zijn. Het woord kaaskoppen stamt uit de Belgische Opstand (1830-1939). In België wilde men niet meer bij Nederland horen en schold ons uit voor kaaskoppen, hoewel zelf trouwens ook veel kaas aten. Een kaaskop is van oudsher een…