Week zonder vlees: op brood

Om een heerlijke spread voor op brood te maken, hoef je niet lang in de keuken te staan. In het kader van de week zonder vlees: twee gemakkelijke recepten voor gezond en lekker broodbeleg. Als als je de spread verdunt met extra olijfolie, citroensap en water, is het een heerlijke saus voor bij je pasta…

Waar haal jij je inspiratie voor vegetarische recepten?

De #weekzondervlees is in volle gang. Vegetarisch eten is niet moeilijk. Maar soms weet ik even niet meer wat ik op tafel moet zetten en heb ik geen zin in pakjes ‘vleesvervangers’. Dan zoek ik het internet af op lekkere recepten. Hieronder vind je mijn top 5 inspiratiebronnen voor heerlijke gerechten zonder vlees. De Hippe…

Herfst: bessen en paddenstoelen op je bord

De meidoorn hangt vol rode bessen. Lekker voor de vogels, maar ook eetbaar voor ons. Meestal hangen er genoeg, dus een paar oogsten voor eigen gebruik kan makkelijk. Zo puur smaken ze nogal melig, maar in combinatie met appels zijn ze heerlijk. Ik maak er een lekkere meidoorn-appelmoes van. Lekker bij gebakken oesterzwammen met zoete…

Vlierbloesem in aantocht

De vlier komt nu snel in bloei. Bij mij in de tuin is een aantal schermen vlierbloesems al uitgekomen. De anderen staan te popelen. Zij zullen de komende dagen hun mooie bloesems tonen. Prachtig om te zien en heerlijk om te verwerken in je gerechten of drankjes. Aan de slag met vlierbloesem Voordat je begint,…

Lekkere lunch zonder vlees

Lekkere lunch zonder vlees? Maak een kikkererwtensalade met veldzuring Veldzuring is een echte bikkel. In de herfst ontkiemen de zaden en als het gaat vriezen in de winter maakt de plant een soort antivries aan. Hierdoor kan ze de kou goed doorstaan. Soms vind je tijdens een vorstperiode wel een heel mooi exemplaar, met rode…

Week zonder vlees met eetbare wilde planten

  Van 5 tot en met 11 maart is het de nationale week zonder vlees. Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je: 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom (www.weekzondervlees.nl).  Een heel goede reden om mee te doen. Zelf eet ik…

De tussenstand: 100 dagen zonder restafval

  100 dagen zonder restafval: de tussenstand Op 9 februari ben ik, samen met meer dan honderd andere Groningers, begonnen met het verminderen van mijn afval in het kader van de 100-100-100. Wat is na één maand de score op de afvalmeter? 66 gram Na precies een maand van afvalvermindering heb ik een potje met 66…

Vegan? Wat, waarom, en is het moeilijk?

Mijn allereerste stuk en dan gelijk ook maar over hetgeen waar de meeste mensen mij vragen over stellen: veganisme. Ik zal op de Voetspot voornamelijk over kleding praten en hopelijk meer te weten komen over de huidige stand van zaken als het gaat om kleding in zijn algemeenheid. Maar daar gaat dit stuk niet over. “Vegan”,…