Raapsteelpizza met bloemkoolbodem

De Voetspot, Leah

Raapsteeltjes zijn lekker knapperige lentegroente. Je kan ze rauw in de salade doen, in de stamppot met geitenkaas of… er een pizza mee beleggen. Voeg ze pas toe nadat je de pizza hebt gebakken.

Raapstelen

Een wel heel bijzondere pizza is er één met een bodem van bloemkool. In plaats van de gewoonlijke deegbodem, maak je er een van gemalen bloemkool en eieren.

Ingrediënten:
½ kleine bloemkool
50 gr. kaas
2 eieren
2 eetl. boekweitmeel (of ander meel)
peper en zout
½ pak gezeefde tomaten
1 teen knoflook, in stukjes
klein handje duizendblad of dovenetel
geraspte kaas om erover te strooien
2 flinke handen vol raapsteeltjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maal de bloemkool fijn in de blender. Meng het met ei, kaas, meel en peper en zout. Kneed er een deeg van. Als het te vochtig is voeg dan extra meel of ei toe.
Spreid het deeg uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak 15 minuten in de oven tot het goudbruin ziet.

Meng voor de saus de gezeefde tomaten met de knoflook en de fijngesneden wildplukkruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Spreid de saus over de bodem, strooi er de geraspte kaas over en bak nog 10 minuten in de oven.
Beleg de pizza rijkelijk met raapsteeltjes en smullen maar :0)