“Ik wil op zoek gaan naar puur eten, zoveel mogelijk lokaal voedsel. En voedsel dat vrij is van gif.”
- Haar voetafdruk was: 3,92
- Haar voetafdruk na een jaar is: 4,12
Een terugblik met Dorinda:
Hoe heb je het afgelopen jaar ervaren?
“Lastig, hoe meer bewustwording, hoe lastiger de keuzes. En hoe weet je welke keuze welk effect heeft?”
Wat was je uitdaging? Ben je geslaagd? Wat was het moeilijkst? Wat was makkelijker dan je dacht? “Mijn uitdaging was gifvrij eten, koken zonder e-nummers. Dat is deels gelukt. Alleen het woud van van e-nummers en de onbekendheid met de materie maakt kiezen niet gemakkelijker.”
Heb je nieuwe inzichten gekregen? Zo ja, welke?
“Ja, we zijn al best goed bezig. Alleen het kan altijd nog beter.”
Heb je tips voor mensen die ook hun voetafdruk willen verkleinen?
“Kijk naar afvalscheiding, heb je de verpakkingen nodig? Probeer ze niet aan te schaffen.”