Natuurlijk kerststukje

Ageda

img_0144Bij Kerst hoort een kerststukje. Staat altijd gezellig op tafel. In onze grote tuin groeit en bloeit van alles. Genoeg materiaal om een mooi kerststukje van te maken dacht ik zo. Een natuurlijk kerststukje.

Mos van het dak

img_0146Dit jaar geen oase en geen kerstfrutsels uit de winkel. Als ondergrond kies ik een oude dakpan, waarvan we er genoeg hebben staan achter de schuur. Ik vul dit met een beetje aarde en leg er vervolgens mos op. Mos groeit bij ons op het dak, waar ik het met een lange stok makkelijk van af haal. Het zand en het mos blijken een goede ondergrond te zijn waar je makkelijk takjes in prikt. Het werkt bijna net zo effectief als oase. Zolang de stokjes aan de takjes maar lang genoeg zijn.

img_0147Plukken uit de tuin

Alle andere materialen groeien in de tuin, op een paar bloemetjes na: deze komen uit een bijna uitgebloeid boeket bloemen. De sneeuwbal plukte ik al 2 maanden geleden. Al die tijd stond hij te drogen voor het raam, nu schittert hij in mijn kerststukje. Alleen de ballen komen uit een doos. Ik ben blij met mijn natuurlijk kerststukje.