Lekkere lunch zonder vlees

Leah

Lekkere lunch zonder vlees? Maak een kikkererwtensalade met veldzuring

Veldzuring is een echte bikkel. In de herfst ontkiemen de zaden en als het gaat vriezen in de winter maakt de plant een soort antivries aan. Hierdoor kan ze de kou goed doorstaan.

Soms vind je tijdens een vorstperiode wel een heel mooi exemplaar, met rode in plaats van groene blaadjes. Pluk wat blad als aanvulling op je maaltijd. Bijvoorbeeld voor deze kikkererwtensalade, voor de soep of over de aardappels.

 

Kikkererwtensalade

Ingrediƫnten:
1 pot kikkererwten
1 appel
1 sinaasappel
handje walnoten
handje pompoenpitten
blaadjes veldzuring
scheut olijfolie
halve theelepel chilivlokken
snufje Keltisch zeezout

Bereiding:
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een schaal.
Snijd de appel en de helft van de sinaasappel in stukjes. Meng dit samen met de walnoten, pompoenpitten, blaadjes veldzuring door de kikkererwten.
Pers de andere helft van de sinaasappel uit. Schenk dat over de salade, samen met een scheut olijfolie.
Strooi er de chilivlokken over, of als je niet van pittig houd een beetje zwarte peper. En breng op smaak met een snufje zout.