Koeiensamenzwering

De Voetspot

Wat roept dit bij jullie op? Een maatschappelijk kritisch boek over koeien die, in plaats van varkens, een vooruitziende blik hebben over het jaar 19, ahem 2084? Of een sprookje met elven, kabouters en koeien die moraalloos alle sojabonen in de wereld opeten? Of gewoon vloekende koeien?

Netflix

Nee het is een vertaling van een film die in Netflix kunt zien. De titel is

De voorbereidingen voor het internationaal top overleg worden getroffen

Cow Conspiracy.

Het is net geen thriller met special effects, veel geweld en bloed, maar eng is hij wel. Het gaat over een zoektocht van een man die zich enorm inzet tegen klimaatverandering. Maar hij stuit op gevaarlijke tegenstand.

Klimaat

Erg mooi om te zien dat, wanneer we het hebben over de klimaatdoelstellingen we in de bres springen. Zelfs kinderen die wereldwijd de straat opgaan. (en vervolgens bij de Mac Donalds met een hamburger hun strijd lessen. Ik probeer je met horror en thriller te overtuigen dat het eten van vlees een grote impact heeft op je ecologische voetafdruk

Behapbare uitdaging

Wellicht heeft de inleiding toch een te pittige inwerking op je. In dat geval wil ik je uitnodiging om naar deze website te gaan. www.weekzondervlees.nl of onze website www.voetspot.nl te volgen om een weekje alle slagers in Nederland een weekje vakantie te gunnen.

Hoe?

Door een week lang geen vlees te eten.

Veel kijk plezier en kun je laten weten wat je van de film vindt?