Voetspot

Mijn voetafdruk, de uitdaging

Menu

Skip to content
  • Home
  • Over de voetspot
  • De bloggers
  • Voetafdruktest
  • Voetspotkaart
  • Privacyverklaring
  • Contact

Recept van Ria Hoven, bonen ambassadeur

Voorjaarsbonen met Avocadorecept Ria Hoven

Ingredienten

  • 250 gram witte bonen (of soldaatjes)
  • Groentebouillon van 1 tablet
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 2 cm. fijngesn.gember
  • 3 stengels verse- of 2 teentjes gewone knoflook
  • 1 lepel kummel
  • 1 fijngesneden rode peper
  • 50 gram gesnipperde brandnetel
  • 2 avocado`s in blokjes
  • 2 lepels citroensap
  • zout en peper

Bereiding

250 gram witte bonen  (of soldaatjes)    een nacht weken, daarna afgieten en in groentebouillon van 1 tablet in 1 á 1 ½ uur gaar koken. Ze moeten net onder de bouillon staan. Fruit de uien, gember en knoflook samen met wat olie in de pan. Fruit de kummel en de rode peper 5 minuten mee. Bak de brandnetel kort mee. Snij de avocado`s  in blokjes en besprenkel het met de citroensap.  Roer het uienmengsel erdoor. Roer het geheel tot alles goed warm is. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.

 

Serveer de uitgelekte bonen naast het groentemengsel. Geef er eventueel een groene salade bij.

 

Uitgelicht

Volg een blogger

Trijntje
Ageda
Dorinda
Jack
Leah
Lilla
Dick
Evan
Katja
Bert

Thema's

Afval
Bonen
Consuminderen
DIY
Duurzaam ouderschap
Energie besparen
Groente van de maand
Huishouden
In en om je huis
Inspiratie
Keurmerken
Kleding
Recepten
Tuin
Uitdagingen
Vakantie
Vegan
Vervoer
Voeding
Water
Wildplukken
Mijn voetafdruk, de uitdaging
NMFD-PB logo