Voorjaarsbonen met Avocado
Ingredienten
- 250 gram witte bonen (of soldaatjes)
- Groentebouillon van 1 tablet
- 2 fijngesnipperde uien
- 2 cm. fijngesn.gember
- 3 stengels verse- of 2 teentjes gewone knoflook
- 1 lepel kummel
- 1 fijngesneden rode peper
- 50 gram gesnipperde brandnetel
- 2 avocado`s in blokjes
- 2 lepels citroensap
- zout en peper
Bereiding
250 gram witte bonen (of soldaatjes) een nacht weken, daarna afgieten en in groentebouillon van 1 tablet in 1 á 1 ½ uur gaar koken. Ze moeten net onder de bouillon staan. Fruit de uien, gember en knoflook samen met wat olie in de pan. Fruit de kummel en de rode peper 5 minuten mee. Bak de brandnetel kort mee. Snij de avocado`s in blokjes en besprenkel het met de citroensap. Roer het uienmengsel erdoor. Roer het geheel tot alles goed warm is. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.
Serveer de uitgelekte bonen naast het groentemengsel. Geef er eventueel een groene salade bij.