Bonenambassadeur Janet van der Weide heeft in het kader van het Jaar van de Boon een bonenmaaltijd georganiseerd, die zo lekker was dat zelfs fervente vleeseters het vlees nauwelijks misten. Ze deelt het recept graag met de Voetspot lezers:
Benodigdheden:
- 2 uitjes
- theelepel bruine basterdsuiker
- olijfolie
- 3 paprika’s
- zout
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- Provençaalse kruiden
- 1 blik tomatenstukjes
- bouillonblokje
- 1 blok kidneybonen
- 1 blik mais
- zilvervliesrijst
- crème fraîche
Bereidingswijze:
Fruit 2 gesnipperde uitjes met een lepeltje bruine basterdsuiker in een scheutje olijfolie in de wok. Voeg 3 in stukjes gesneden paprika’s toe (rood, geel en groen). Voeg wat zout, paprikapoeder, komijnpoeder, Provençaalse kruiden (en als je toevallig hebt: een heel klein beetje koekkruiden) toe. Roerbak even tot de groenten (bijna) gaar zijn. Voeg dan een blik tomatenstukjes toe en een bouillonblokje. Even laten pruttelen en dan als laatste twee blikjes kidneybonen en een (klein) blikje mais meewarmen. Serveren met zilvervliesrijst een klein beetje crème fraîche.
Je kunt heerlijk variëren met dit recept: met tortilla’s bijvoorbeeld in plaats van rijst, of door een blikje kidneybonen te vervangen door een blikje linzen of kikkererwten. Of, leuk voor de kinderen, serveren met tortillachips…!