Voetspot

Mijn voetafdruk, de uitdaging

Menu

Skip to content
  • Home
  • Over de voetspot
  • De bloggers
  • Voetafdruktest
  • Voetspotkaart
  • Privacyverklaring
  • Contact

Recept: (Fair trade) Zilvervliesrijst met een kleurig bonenprutje.

Bonenambassadeur Janet van der Weide heeft in het kader van het Jaar van de Boon een bonenmaaltijd georganiseerd, die zo lekker was dat zelfs fervente vleeseters het vlees nauwelijks misten. Ze deelt het recept graag met de Voetspot lezers:

Benodigdheden: 

  • 2 uitjesbonenmaaltijd
  • theelepel bruine basterdsuiker
  • olijfolie
  • 3 paprika’s
  • zout
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenstukjes
  • bouillonblokje
  • 1 blok kidneybonen
  • 1 blik mais
  • zilvervliesrijst
  • crème fraîche

Bereidingswijze: 

Fruit 2 gesnipperde uitjes met een lepeltje bruine basterdsuiker in een scheutje olijfolie in de wok. Voeg 3 in stukjes gesneden paprika’s toe (rood, geel en groen). Voeg wat zout, paprikapoeder, komijnpoeder, Provençaalse kruiden (en als je toevallig hebt: een heel klein beetje koekkruiden) toe. Roerbak even tot de groenten (bijna) gaar zijn. Voeg dan een blik tomatenstukjes toe en een bouillonblokje. Even laten pruttelen en dan als laatste twee blikjes kidneybonen en een (klein) blikje mais meewarmen. Serveren met zilvervliesrijst een klein beetje crème fraîche.

Je kunt heerlijk variëren met dit recept: met tortilla’s bijvoorbeeld in plaats van rijst, of door een blikje kidneybonen te vervangen door een blikje linzen of kikkererwten. Of, leuk voor de kinderen, serveren met tortillachips…!

Uitgelicht

Volg een blogger

Trijntje
Ageda
Dorinda
Jack
Leah
Lilla
Dick
Evan
Katja
Bert

Thema's

Afval
Bonen
Consuminderen
DIY
Duurzaam ouderschap
Energie besparen
Groente van de maand
Huishouden
In en om je huis
Inspiratie
Keurmerken
Kleding
Recepten
Tuin
Uitdagingen
Vakantie
Vegan
Vervoer
Voeding
Water
Wildplukken
Mijn voetafdruk, de uitdaging
NMFD-PB logo