Hervulbare knijpzakje voor kids

Lilla

Mijn zoontje vindt het lekker om zo nu en dan een knijpzakje met fruit te eten. Een stuk fruit is zo gegeven maar bepaalde fruit knoeit te veel en is handiger in een knijpzak. Bovendien is hij er even lekker zoet mee en dat is soms onderweg wel even handig. Helaas zijn de wegwerp knijpzakjes die je in de winkel koopt niet zo gezond en zeker niet voetafdruk vriendelijk. Ik ging opzoek naar een alternatief.

Het is overduidelijk: vers fruit verdient de absolute voorkeur. Het is de gezondste optie niet alleen vanwege de voedingsstoffen maar ook omdat het kind leert kauwen. Tevens zorgen de kauwbewegingen voor belangrijke spijsverteringsstappen, iets wat je met knijpfruit, smoothies, juices, sap of ander vloeibare “voeding” dus niet hebt! Kies je voor biologisch fruit dan kun je in de meeste gevallen ook het schillen achterwege laten en bespaar je absoluut de meeste afval. Als je dan ook nog eens kiest voor lokaal en seizoensgebonden fruit, dan doe heb je het helemaal begrepen. Echter met een dreumes kan het eten (en zeker als je ze zelfstandig wil laten eten) nogal een knoeiboel worden. Knijpfruit kan een handige uitkomst zijn, bijvoorbeeld onderweg.

De meeste knijpfruit dat je in de winkel vindt is bewerkt. Vaak zie je bij de ingrediënten concentraten/sap van fruit, conserveringsmiddelen, suiker, natuurlijke aroma’s etc. Kant-en-klare knijpfruit bevat lang niet zoveel voedingsstoffen meer als fruit, gezien het feit dat het bewerkt en niet vers is. Bovendien komt er nogal wat afval van: de doos, de knijfruitzakjes en de doppen. Ik ging opzoek naar een manier om gezond, handig en voetafdruk vriendelijk samen te brengen.

Er zijn een aantal soorten hervulbare knijpfruitzakjes. Ik koos voor de Squeasy Gear knijpfles. Deze knijpfles heeft een brede opening aan de bovenkant, is super handig schoon te maken, vriezer bestendig en gaat heel lang mee. Het is gemaakt van silicone die geschikt is om voeding in te bewaren en is vrij van BPA-, PVC-, ftalate- en lood. Gister heb ik het voor het eerst mogen testen en het is goedgekeurd door mama en zoon. 🙂