Een slinger voor het leven

Lilla

Tijdens mijn zwangerschapsverlof bedacht ik een leuk project om mezelf bezig te houden. Ik had bedacht om twee slingers te maken: één met de naam van de baby voor boven de box en één met de tekst “Hoera Jamie is geboren” voor bij het voorraam van het huis. De bedoeling was om de slinger helemaal zelf te maken en zelfs zo dat we er nog jaren plezier van kunnen hebben. Hét alternatief voor de gebruikelijke wegwerp slingers..

Een paar jaar geleden ben ik met mijn vriendin naar de stoffenbeurs geweest en ik heb daar een paar meter stof gekocht voor een project welke ik mij niet meer kan herinneren. Dus de stoffen lagen er nog en bleken de ideale grondstof voor de vlaggetjes van de beide slingers. Samen met mijn lieve vriendin (die voor coupeuse leert dus dé ideale docente voor een “naai-leek” als mij) hebben we de slinger uitgesneden en aan elkaar genaaid. Ik kreeg de naaimachine en uitleg mee om de vlaggetjes in een latere stadium helemaal af te maken.

Ondertussen ging ik druk aan het haken bij mijn buurvrouw, want de tekst die op de slingers zou komen ging ik haken. Dat was nog best een klus maar dankzij de tip voor een fijn haakpatroon én begeleiding van mijn buurvrouw heb ik alle letters weten te haken!
Nu was het tijd om alle letters op de vlaggetjes vast te maken met een speciale textiellijm en goed laten drogen. De volgende dag kon ik vervolgens alle vlaggetjes aan elkaar vast naaien.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Maar ik wilde de grote slinger (die overigens zo lang is geworden dat het in de hele breedte van de woonkamer past) zo maken dat we er nog lange tijd plezier van zouden hebben.. Dus heb ik extra vlaggetjes gemaakt, precies genoeg om de komende 18 jaar de tekst “geboren” te vervangen door “xx jaar”. De slinger zou dan bijvoorbeeld volgend jaar de tekst hebben “Hoera Jamie is 01 jaar”. En de cijfers kan ik dan tot 18 jaar vervangen en gebruiken. Tenminste dat hoop ik want we horen vanzelf wel wanneer het niet meer stoer is.. 😉