Een nieuw jaar, een nieuwe start!

Wianne

Met de aankomende verhuizing van mijn werk, eind vorig jaar, viel het besluit om te kijken naar mijn vervoersmogelijkheden. Passend in het kader van voetafdruk verkleinen, kwam ik tot de conclusie dat mijn brommobiel straks meer stil zou staan.

Aangezien mijn werk dichter bij huis is, zou ik met gemak op fiets of te voet naar het werk kunnen.

Hoeveel ritten zou ik er dan nog mee rijden? Slotconclusie: Brommobiel exit. Meteen na de verhuizing van het werk, heb ik de wijziging ingevoerd.
Tijdens de ijzel en sneeuw wapende ik mijn wandelschoenen met grip-ijzertjes en nam ik nordic walking poles mee… zonder valpartijen kwam ik telkenmale over.

Recent heb ik in combinatie met andere informatie opnieuw de voetafdrukscan gedaan.

Rekening houdend met de nieuwe situatie die is ontstaan. Zou dit een verschil betekenen?
Ik was heel erg benieuwd! Mijn nieuwsgierigheid werd beantwoord met een voetafdruk die verder afgenomen is dan de meting van een half jaar geleden.

Erg leuk om te zien hoe een wijziging invloed heeft op jouw aandeel in vervuiling of juist minder vervuiling veroorzaken aan de leefomgeving!
In mijn geval 0,45 ha minder vervuiling veroorzakend. Waarvan het meeste ten opzichte van de vorige scan inderdaad op vervoer gewonnen is (ca. 6000 km per jaar minder brandstof uitstoot).

DSC00047Graag deel ik met de bloglezers nog het volgende heerlijke Kidneybonenrecept in het jaar van de boon:

Gebruik gedroogde kidneybonen (een groot theeglas per volwassen persoon) en laat deze minimaal 8 uur weken in een ruime hoeveelheid water. Spoel ze daarna goed af en zet ze in voldoende water op het vuur. Voeg eventueel nog weer water bij tijdens het kookproces zodat ze onder water blijven staan. Na een uurtje koken zijn de bonen gaar.

Na een half uur kan je alvast starten met het snijden van de roerbakgroente.
Als roerbakgroente nam ik: 2 preien, 2 uien, een halve venkelknol, 1 rode paprika, een klein teentje knoflook, 1 courgette
Was de groenten goed en snijd ze fijn. Roerbak ze totdat het geheel gaar is. Voeg ze bij de kidneybonen op het bord. Smul ervan.