Cadeautjestijd en op bewuste wijze inkopen doen

Wianne

Al jaren vind ik het leuk om in de cadeautjesmaand verrast te worden door een onbekende. Daarom doe ik ook dit jaar weer mee aan een uitwisselingsgroep.

Beperkt budget

Wij werken niet met lijstjes van wensen, maar stellen elkaar vragen. Zo krijg je een beeld waarmee je je maatje mogelijk blij kunt maken.diversen_eind_nov._begin_dec._2010_019_medium
De zorg die aan het samenstellen wordt besteed is belangrijk. Evenals een gedicht. Het bedrag is beperkt gehouden.

Mijn creativiteit wordt hierdoor geprikkeld, ook door de tijd die ik beschikbaar heb.
Mijn omvang van de belasting voor het milieu speelt sterker mee dan in andere jaren.
Creativiteit van geest én handen is één van de mogelijkheden.

Kennis maken met klein en lokaal bedrijfdiversen_t.m._5_dec._2011_005_medium

Als je ontvanger in de buurt woont, is het leuk om iemand kennis te laten maken met een klein/startend lokaal bedrijf waarover jij tevreden bent.

Juist deze bedrijven kunnen je enorm verrassen met hun mogelijkheden.
Iets lekkers, iets praktisch, iets moois met een boodschap van de maker, een nieuw product dat is gemaakt uit hergebruikte materialen, een kennismaking met een van de vele massage-/ontspanningsmogelijkheden….. eventueel via een cadeaubon.

Mijn maatje woont niet in de buurt….. een persoonlijke kennismaking met een lokaal bedrijf zal het daardoor niet worden.

Bewust inkopen doen

Mijn inkopen kawinterwonderlandswap_januari_2013_001_mediumn ik bewust doen, op die manier is het mogelijk met een kleinere voetafdruk tóch een cadeau geven dat bij diegene past.

Gebruik maken van een kringloopwinkel die artikelen nog nieuw in de verpakking aanbiedt, is ook een van die opties. Daarnaast geeft het kopen van een product met minder reiskilometers een goed gevoel.

Verrassingen

In eerdere jaren had ik vaak meer tijd voor een persoonlijk geschenk. Soms kwam ik voor een verrassing te staan. Zo heb ik ooit een paar sokken gebreid waarvan de een lila en de P1010601_mediumander donkerpaars was…. het kleurverloop was de enige overeenkomst. Het verhaal achter dit bijzondere paar heb ik de ontvangster erbij gegeven.

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig waarmee ik uiteindelijk word verrast.

De foto’s bij dit blog zijn een greep uit cadeaus van eigen hand in de afgelopen jaren. Het gehaakte paar sokken is een eigen ontwerp. De ontvangster was verrast over de pasvorm. Zo’n reactie maakt het éxtra leuk!