Bonenkroketjes
GeeskelienZoals ik de vorige keer heb geschreven, waren we van plan in onze Frankville moestuin verschillende bonensoorten te zaaien. Ze zijn in april meteen de grond ingegaan en we hebben ze niet voorgezaaid. Voorzaaien in een kas (of gewoon binnen) is wel zo veilig en geeft bijna garantie dat ze mooi opkomen, maar hierdoor kunnen ze ook “verwend” worden en dan zijn ze niet heel sterk. Als je meteen buiten zaait, kan het wel zijn dat de vogels de zaadjes opeten.
Een handig trucje is om er takken overheen te leggen, dan kunnen de vogels er ook niet meer bij. Dit overzichtelijke schema (zie afbeelding hieronder) heb ik op internet gevonden: je kunt nu in mei nog makkelijk beginnen met het zaaien van sommige soorten, zoals je ziet:
Recept met tuinbonen: Bonenkroketjes
De bonenburger is een goede vervanger van de hamburger. Deze kroketjes zijn een handige vervanger van de gewone rundlvleeskroket.
Voor dit recept heb ik diepvriestuinbonen van de supermarkt gehaald. Hopelijk snel met bonen uit eigen tuin 🙂
- zonnebloemolie (om in te frituren)
- paneermeel
- bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 500 gram tuinbonen (diepvries of pot)
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 50 gram hazelnoten, in stukjes gehakt
- 50 gram walnoten, in stukjes gehakt
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm)
- 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- olijfolie
- keukenpapier
- friteuse of hapjespan