Bonen Brownie
GeeskelienZoals de andere bloggers ook hebben laten zien, zijn bonen heel veelzijdig. Naast hartige gerechten, of als vleesvervanger, kun je bonen ook gebruiken als basis ingredient van een taart of cake. Ik heb het volgende recept uitgeprobeerd:
Brownies met zwarte bonen.
Benodigdheden:
- Blik zwarte bonen van 400 gram (uitgelekt 265)
- 6 grote zachte dadels (laat deze weken in warm water)
- 2 eieren
- 4 el cacaopoeder
- 2 el honing
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tl bakpoeder
- 1 vanillestokje
- 75 gram pure chocolade
- Klein beetje zout
Optioneel: kokos vlokken ter decoratie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
- Hak de chocolade in stukjes.
- Gooi de bonen in een vergiet en spoel ze af.
- Prak de zwarte bonen (je kunt ook een keukenmachine of blender gebruiken).
- Meng de bonen samen met het ei, de olie, honing, de cacaopoeder, vanille en chocoladestukjes tot een egaal beslag. Voeg de bakpoeder en het snufje zout toe.
- Giet het beslag in een kleine ronde taartvorm of een kleine vierkante bakvorm. Bak de brownie ongeveer 25 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de brownie om te kijken of hij gaar is. Bestrooi met cacaopoeder. Laat de brownie afkoelen en snijd hem met een heet mes in vierkante stukjes of puntjes.
De brownie lijkt net op een “gewone” brownie. Hij is wel minder zoet dan een gewone brownie. Je proeft het verschil, maar deze variant is ook heel lekker en natuurlijk best gezond!
Ik ben op dit idee gekomen via de website Feel Good by Food. Ik heb hem zelf een beetje aangepast. Foto: www.feelgoodbyfood.nl