Aardbeien met bloemen

Leah

Aardbeien staan heel hoog in mijn lekkerste-fruit-top 10. En dan vooral aardbeien uit de moestuin. Daar kan gaan winkelaardbei tegenop.

Het beste recept vind ik een door de zon opgewarmde aardbei, direct van de plant in je mond. Heel lekker, gemakkelijk en snel klaar. En… geen voedselkilometers.

Voor een zomers aardbeienrecept gebruik je de bloemen van moerasspirea. Deze zijn eetbaar: heerlijk geurig en smaakvol. Let wel, moerasspirea bevat salycilzuur, net als aspirine. Gebruik het daarom niet in combinatie met bloedverdunners.

Aardbeien met bloemen

Ingredienten:
1 bakje vol aardbeien
1 sinaasappel
paar takjes bloemen van moerasspirea

Bereiding:

moerasspirea

Halveer de aardbeien en doe ze in een kom. Pers de sinaasappel uit en schenk het sap over de aardbeien.

Pluk de bloemen van de moerasspirea en strooi ze over de aardbeien. Meng ze door elkaar en laat een uurtje trekken buiten de koelkast.

Ter variatie kun je een paar stukjes meloen pureren met de staafmixer en door de aardbeien mengen