Lees mijn blogs

56
Van armeluis-eten naar luxevoer

Orgaanvlees en ander slachtafval was vroeger iets van de armen. Rijke mensen aten de betere stukken van het dier zoals bijvoorbeeld de biefstuk en het varkenshaasje. Tegenwoordig kan iedereen zich een biefstuk permitteren, omdat ze van bijna ieder stuk vlees wel een biefstuk weten te fabriceren. Maar wat opvallender is, is dat juist de ‘mindere’…

Wat doe je eigenlijk met een varkenshoofd?

De Keuringsdienst van Waarde wijdde er dit jaar een aflevering aan, het hipster voedsel van dit moment: pulled pork. “Uit elkaar getrokken varkensvlees”, of zoals Teun van de Keuken opperde: ouderwets draadjesvlees. Echt draadjesvlees wordt gemaakt van rundvlees dat uren heeft gesudderd op het vuur. Maar daar hebben we tegenwoordig de tijd niet meer voor, dus…

Doe mij maar 1 varkenspoot alstublieft

Varkenspoten, niet het meest voor de hand liggende stukje vlees. Het spreekt ook zo tot de verbeelding, je kan er niet omheen dat er een dier voor gedood is. Maar wat moet je er in hemelsnaam mee? Echt appetijtelijk ziet het er niet uit op een bord. Toch heeft iedere rasechte Nederlander één keer in…

Waddenvarkens

Als ik vlees eet, dan koop ik dit bij Waddenvarkens. Sinds ik ze twee jaar geleden ontdekt heb en met eigen ogen heb kunnen zien hoe de varkens erbij lopen, wil ik niks anders meer. Graag vertel ik jullie meer over deze varkensboer als inleiding op mijn ‘Van Kop tot Staart uitdaging’. Het is niet…